Jak obliczyć pensje pracowników w czasie zamknięcia placówek gastronomicznych w związku z koronawirusem?
Pytanie: Mamy wątpliwości dotyczące sytuacji gdy musimy zamknąć nasze placówki gastronomiczne z uwagi na realne zagrożenie koronawirusem. Jakie wynagrodzenie w tym momencie płaci pracodawca? Czy przestojowe? Jeżeli tak, to czy pracownik może w tym okresie korzystać ze zwolnienia lekarskiego lub urlopu wypoczynkowego?
Testuj Portal Biur Rachunkowych i magazyn Biuro Rachunkowe w praktyce przez 14 dni bezpłatnie.
To kompleksowy serwis ekspercki przeznaczony specjalnie dla właścicieli biur rachunkowych, który oferuje:
- Portal Biur Rachunkowych – aktualności, zmiany, komentarze (w podziale na 12 zagadnień tematycznych), porady
- Magazyn papierowy i elektroniczny
- Indywidualne konsultacje z ekspertami
- Osobistego Opiekuna
- Codzienne newslettery
- Materiały „na życzenie”
- E-booki, zestawienia, narzędzia